Nieuws

CKV museum-uitje en

theatervoorstellingOp dinsdag 5 april was het weer zover dat het Avicenna College na twee jaar Covid Lockdown eindelijk er weer eens op uit kon om in het kader van de CKV lessen een museum te bezoeken. Omdat de eerder geplande theatervoorstelling door Corona geen doorgang had kunnen vinden stond de gehele dag in het kader van de kunst. In de ochtend reden we met een bus met 58 leerlingen en begeleiders richting Den Haag waar we het Kunstmuseum, voorheen Gemeente Museum gingen bezoeken. Het bezoek ging enerzijds over het prachtige Art Deco gebouw van het museum en natuurlijk een deel van de collectie waarvan Mondriaan en de Stijl het middelpunt vormden en anderzijds over de beelden die het museum omringen. Drie gidsen van het museum waren verantwoordelijk voor het programma binnenshuis waar de architectuur van het museum, ontworpen door de architect Berlage centraal stond. Eenmaal weer buiten, stond er een wandeling op het programma langs de beelden die om het museum staan. Grote blikvanger is het beeld van David Bade, direct links voor het museum. De leerlingen moesten bij deze rondgang het verschil leren tussen autonoom gemaakte beelden en beelden met een sociaal maatschappelijke betrokkenheid.

 

Om 12:15 stond de bus alweer voor het museum klaar om terug naar Rotterdam te rijden alwaar om halfdrie in de Debatruimte een theatervoorstelling van theatergroep “Big Mo” zou beginnen. Het grotendeels op improvisatie en interactief theater gebaseerde stuk heette “Hart op de tong”. De rode en moraal lijn van het stuk was om altijd eerlijk je mening te geven. Doordat leerlingen zelf ook bepaalde rollen moesten invullen en het stuk van voor tot achter heel hilarisch was, rolden er tranen van het lachen.

 

Als opvolging van deze culturele dag moeten er nu maar minstens drie verslagen worden geschreven voor het vak CKV. Dit laatste wordt natuurlijk als minder om te lachen ervaren, maar we gaan ons stinkende best doen om er at van te maken.

 

Het was een waar genoegen en een leerzame dag.