Coronaplan Avicenna College

Update:

- We maken ons zorgen met betrekking tot de covid-19 besmettingen op het Avicenna-college. Net zoals landelijk neemt op school het aantal besmettingen toe. Helaas zijn er ook op onze school een aantal docenten en leerlingen (en of ouders/ familie ervan) besmet en daardoor in quarantaine.

Als er in klassen besmette leerlingen zijn dan krijgt u daar bericht over, zoals in het protocol staat.

Er zijn korte lijnen met GGD-Rijnmond, met hen bespreken we de meldingen die hierboven genoemd.

Wilt u als ouder bespreken dat uw kinderen een mondkapje dragen tijdens het wisselen van de lessen maar ook in de kantine? Alvast onze dank hiervoor. Er zijn mondkapjes beschikbaar op school.

 

 

 

- Vorig schooljaar werden we opgeschrikt met het Corona virus, een wereldpandemie. De onderwijsministers beslisten om het volledige onderwijs na de zomervakantie 2020 te laten starten in pandemiefase geel (met grote waakzaamheid). Vanaf fase geel maakt elke onderwijsinstelling een lokale risicoanalyse op, op grond waarvan wordt vastgelegd onder welke voorwaarden ze geheel of gedeeltelijk open kan zijn. In dit draaiboek zijn de voorwaarden voor het Avicenna College opgenomen. Uitgangspunt is het garanderen van het recht op leren van elk kind.

Dit draaiboek is geschreven voor alle medewerkers op het Avicenna College.

Gezien het coronavirus zich blijft ontwikkelen zal ook dit draaiboek zich mee moeten ontwikkelen om passend te zijn aan de landelijke afspraken.

Bij het opstellen van dit draaiboek is gebruik gemaakt van de draaiboeken opgesteld door de regio Vlaanderen en de website van het RIVM.

Download hier het Coronaplan /media/uploads/2020/10/08/coronaplan-avicenna-college.doc