Sport op het  Avicenna College
Sport is natuurlijk erg goed voor je lichaam, maar sport zorgt er ook voor dat bepaalde eigenschappen of vaardigheden getraind worden. Zo leer je door sport  presteren, incasseren, samenwerken en is het goed voor je zelfvertrouwen. Allemaal eigenschappen die je niet alleen op school nodig hebt, maar ook thuis of in je toekomstige baan. 
 
Lichamelijke Opvoeding op het Avicenna College 
Op het Avicenna College krijg je 2 uur in de week lichamelijke opvoeding.
Heel veel verschillende sporten zullen in je schoolloopbaan voorbij komen: volleybal, hockey, voetbal, boksen, judo, frisbee, atletiek en nog veel meer. Elk jaar zal je de strijd tegen andere klassen aangaan op de jaarlijkse sportdag, daar kan je met jouw klas eens echt laten zien hoe goed jullie zijn! 
 
De eerstejaars leerlingen op locatie Putsebocht krijgen, in samenwerking met taekwondovereniging Abdel-kwannaast deze 2 uur lichamelijk opvoeding per week ook nog eens 2 uur taekwondo  per week! 
 
Sport na schooltijd 
Omdat we weten dat veel leerlingen graag na schooltijd ook nog sporten bieden we verschillende sporten na schooltijd aan.  
Zo kan je je opgeven voor zwemmen (jongens en meisjes apart), boksen, basketballen en zaalvoetballen. 
De laatste drie worden aangeboden in samenwerking met Challenge 010. 
Challenge 010 zorgt ervoor dat scholen binnen Rotterdam toernooien tegen elkaar spelen. Regelmatig worden er zaalvoetbal- en basketbalwedstrijden tegen andere scholen georganiseerd. 
 
Nog meer sport.. 
Het klinkt misschien gek, maar sport heeft ook een positief effect op je hersenen. Onderzoekers hebben aangetoond dat je door te sporten beter gaan leren! Het kan zelfs zo zijn dat je een hoger cijfer voor een toets kan halen door eerst een uur te sporten.   
Vanaf dit schooljaar is gymdocent N. van Essen bezig met onderzoek hierin en het creëren van deze beweegvriendelijke omgeving. 
Wil jij meedenken? Bekijk het filmpje en laat je idee achter! 

Nene van Essen
Nene
 
''Mijn naam is Nene van Essen, ik geef les als sport docent op het Avicenna College''
Nene van Essen, sportdocent

 challenge 010

Challenge010 maakt het voor jongeren van scholen uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs mogelijk om via hun school in verenigingsverband te sporten. Het programma richt zich hoofdzakelijk op jongeren van 12 tot 16 jaar die nog geen lid zijn van een sportvereniging.. De leerlingen kunnen doordeweeks, direct na schooltijd, zaalvoetballen, boksen en basketballen; samen en tegen andere scholen. 

Aan het begin van het schooljaar kan je je opgeven bij je gymdocent! 

Interesse in één van de onderdelen? Bekijk alvast het filmpje!

Zwemmen
Elk jaar kunnen de jongens en meisjes van het Avicenna College gratis zwemmen in het Afrikaander bad bij het Afrikaanderplein. Het Avicenna College is hierbij de enige groep die aanwezig is in het zwembad.
De begeleiders zullen bij de meisjes vrouwelijke medewerkers van het Avicenna College zijn en bij de jongens mannelijke medewerkers van het Avicenna College.
 
De meiden zijn verplicht om naast een bikini/badpak een T -shirt en korte broek te dragen tijdens het zwemmen.
De jongens zijn verplicht om een zwembroek die over de knieen komt te dragen tijdens het zwemmen.
Aanwezigheid is niet verplicht maar vrijwillig, voor de eindexamenklassen is zwemmen wel een verplicht onderdeel in het PTA van lichamelijke opvoeding.
 
De adresgegevens:
Zwembad Afrikaanderbad.
Adres: Jacominastraat 41
Prijs: GRATIS
Tijd: van 16:45 t/m 18:00 uur
Zwembad Afrikaanderplein 6 van 22 1

Sport en bewegingsonderwijs tijdens de ramadan

In vergelijking met leerlingen van niet-islamitische scholen gaven leerlingen van de islamitische school vaker aan dat de docent SBO
rekening houdt met de ramadan, beter weet wat de ramadan inhoudt en de intensiteit van de lessen tijdens de ramadan vaker verlaagt.

Het hele artikel is terug te lezen via deze link.